2011. november 21., hétfő

Interjú MushrooM-mal! :)

Egy rövidke kihagyás után, újra interjúval jelentkezik A Te márkád, és remélhetőleg mostmár beáll a régi rendszer..:)
Ezen a héten interjúalanyunk:  MushrooM


o   Mióta foglalkozol ékszerkészítéssel, hol találkoztál először ezzel/kkel a technikával/kkal, milyen technikával/kkal dolgozol, és mi volt az első ékszered, amit elkészítettél? J


Gyerekkorom óta foglalkozom különböző kézműves technikákkal. Nagyon sok mindent kipróbáltam, de a süthető gyurma gyorsan a kedvencemmé vált, mivel nagyon sok mindent el lehet belőle készíteni. Először a kilencedik születésnapomra készítettünk anyukámmal süthető gyurmából kisebb ajándékokat a vendégeknek (üvegcsébe rejtett unikornis szarv és gőteszemek J). Csomózott karkötőkkel kezdtem az ékszerkészítést, majd folytattam a süthető gyurmával, az üvegcsés- és a lencsés ékszerekkel. 2011. május 28-án hoztam létre a Facebookos oldalamat, s én ezt tekintem a MushrooM hivatalos kezdetének.
  
 o   Volt már kedvenc alkotásod, és ha igen mi volt az?

Ez egy jó kérdés… a válaszom igen is és nem is. J Mindig van olyan, ami közelebb áll a szívemhez, mint a többi, viszont nem akarom egyikre sem azt mondani, hogy kedvenc, mivel azzal tuti megbántanám a többit. Mindegyik az én kicsikém, csak van, amelyik kissé furcsán sikerül… általában ők szoktak a páromnál kikötni, aki kifejezetten oda van a félresikerült dolgokért. J Nagyon közel állnak a szívemhez a vintage láncok, a halloweeni tökök, a Kisvakond sereg, az Angry Birds kolónia, a lencsés gyűrűk közül néhány és az üvegcsés ékszerek. Igen, jó sok van. Ezeket azért szeretem, mert nagyon aprólékosan készítettem őket, hogy minél élethűbbek legyenek vagy igazán egyedi ékszerek születhetnek (pl. saját képpel) vaaagy éppen azért mert úgy érzem magam a készítésük során, mintha egy másik világban lennék, és éppen varázsszereket kotyvasztanék.
  o   Hol szoktál alkotni?


Az íróasztalomon, egy kis üveglapon körülvéve a legkülönfélébb eszközökkel: gyurma, csillámporok, fecskendő, drót, üveglencsék, lakkok, festékek satöbbi satöbbi. Mindig van mellettem egy pohár jó hideg cola vagy egy börgre Earl Grey tea, mert ez a két kedvencem. Alkotás közben vagy zenét hallgatok vagy sorozatot/filmet nézek a laptopomon. Ezek mindig sztenderdek, mert kissé kényszeres vagyok. Zenék: Alice Madness Returns játék zenéi, Harry Potter-, Gyűrűk Ura-, Lány a vízben zenék. J Sorozatok tekintetében MTV minden mennyiségben Kínos., Jersey Shore és R. J. Berger.

o   Melyik korosztálynak szólnak a munkáid?

Szerintem korosztály alapján nem behatárolható a célcsoportom. A legtöbben azt írják, hogy minden korosztály szívesen viseli az ékszereiket, ezért én inkább azt válaszolom erre a kérdésre, hogy stílustól és kollekciótól függ. Mobildíszeket, kulcstartókat minden korosztály szokott vásárolni, az ékszer viszont már más kérdés. A bohémebb, szabadabb szellemű, vagányabb vásárlóim a gyurma ékszereket választják. Az eleganciát és a feltűnést egyaránt kedvelők a színes rózsák és az üvegcsék mellett döntenek, míg a feltűnést kerülők (ám egyáltalán nem szürke egerek!), letisztult ékszereket viselők főleg egyszínű, fekete rózsákat visznek haza vagy lencsés ékszereket. 

 o   Milyen további terveid, ötleteid vannak, meddig szeretnél még ezzel foglalkozni?

November 17-én jelent meg a MushrooM az első vásáron, egészen pontosan a Fogasházban megrendezett Prop Club Bolhapiacon. Meglepődtem, hogy rögtön elsőre mekkora sikert értem el, legvadabb álmaimban sem gondoltam volna ezt. J A rövid távú terveim közé tartozik megjelenni a Meskán és további vásárokon részt venni. Hosszabb távú és mindenkori tervem pedig a kollekciók bővítése (elsőként több ú fajta üvegcsét „dobok piacra”). Nem szeretném közhellyel zárni az interjút, de muszáj lesz: életem végéig ezzel szeretnék foglalkozni. Számomra ez menekvés a szürke, stresszel teli mindennapokból. Szeretek alkotni, látni, hogy egy darab gyurmából valami több lesz. Felejthetetlen érzés, amikor valaki azt mondja egy megrendelésre, hogy pontosan így képzelte el. Látni a mosolyt az arcokon és a csillogást a szemekben, hogy is mondjam… priceless! XD 


Köszönöm hogy válaszoltál a kérdéseimre, további sok sikert kívánok!:)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése