2011. november 26., szombat

Interjú It's donutparty! ékszerek-kel! :)

A héten még egy interjú jelenik meg, arra tekintettel, hogy már több, mint 100 alkotó az oldalon!:)
Mai interjóalanyunk:  It's donutparty! ékszerek , azaz Tari Boglárka.:)§  Mióta foglalkozol ékszerkészítéssel, hol találkoztál először ezzel/kkel a technikával/kkal, milyen technikával/kkal dolgozol, és mi volt az első ékszered, amit elkészítettél? J

Tari Boglárka vagyok, süthető gyurmával foglalkozom, képességeim szerint aranyos, és kidolgozott ékszereket készítek. Szeretek minél apróbb és tökéletesebb dolgokat kivitelezni. Gyakran látogatom a Meska oldalát, ott találkoztam először ezzel a technikával, és mivel az ottani ékszereket az én pénztárcámhoz képest túl drágának találtam, elhatároztam, hogy megpróbálok saját magamtól olyan, és annyi kiegészítőt gyártani, amennyit csak tudok, és amik minden tekintetben olyanok, ahogyan én elképzeltem őket. Ez az ötlet hamar bevált, rájöttem, hogy sokkal jobban megéri, mint megvenni hasonlóakat az online-boltban, és még viszonylag tehetséges is vagyok benne. Az első két gyurmaékszeremet egyébként Horacsek Krisztina készítette, akit ilyen szempontból a mesteremnek tekintek, ő inspirált arra, hogy én is belefogjak ebbe. Születésnapomra a nővérem tőle rendelt nekem ajándékot.
Én konkrétan 2011 januárja foglalkozom a gyurmázással, és legel
őször csak saját magam örömére készítettem fánk-fülbevalókat. Az oldalam neve is It's donutparty! ékszerek, ugyanis én rengeteg fantáziát látok a fánkocskákban,szerintem iszonyú aranyosak,és változatosan meg lehet őket csinálni. Aztán ahogy mutogattam a családban, barátok közt az alkotásaimat, felfigyeltek rá, és lassan megérkeztek az első rendelések hozzám, amik már nem csak a fánkokra korlátozódtak.

 §  Volt már kedvenc alkotásod, és ha igen mi volt az?

Kedvenc alkotásom több is van, általában minden újonnan elkészült ékszernek megvan a varázsa, de talán a legbüszkébb a csontcsatjaimra vagyok jelenleg, mert ezeket hordom legsűrűbben, és szerintem nem lehet megmondani róluk, hogy kézi készítéssel vannak kivitelezve. Amikor viselem őket rájuk érkezik a legtöbb dicséret, és már többen mondták, hogy úgy nézik ki velük, mint Enikő a Frédi és Béniből :)
Emellett persze a fánkjaim is a szívem csücskei, többek között.

 §  Hol szoktál alkotni?
Nemes egyszerűséggel a szobámban alkotok, legtöbbször este, filmnézés közben, csak előkapok egy fa táblát, kiterítem rá az anyagokat, és hagyom, hogy a fantáziám vezessen. Sokáig el szoktam pepecselni egy-egy kiegészítővel, és pont ezért egyszerre kevés adagot csinálok meg.

§  Melyik korosztálynak szólnak a munkáid?
A munkáim minden korosztálynak szólnak, a 3 éves unokahúgomtól a kisgyerekes családanyákig rendelt már tőlem szinte minden korosztály valamit. Büszke vagyok rá, hogy úgy vélem széles körben ki tudom elégíteni az igényeket,és általában tudom teljesíteni a különleges kívánságokat is. Tavaly nyáron egy szokatlan és megtisztelő felkérést kaptam, egy ballagó osztály osztályfőnökének készítettem ballagó ajándékot, amit a gyerekek rendeltek meg. A kérés 30 darabszám körüli bonbonok megalkotásáról szólt, amiket nagy izgalommal csináltam meg, és a visszajelzések szerint is nagyon élethűre sikerültek.

 §  Milyen további terveid, ötleteid vannak, meddig szeretnél még ezzel foglalkozni?


Azt hiszem addig szeretnék foglalkozni a gyurmázással ameddig csak tudok, nem hiszem, hogy meg fogom unni, hisz imádom az ékszereket, és ezekből folyton szükség van újabb és újabb felhozatalra. A terveim közt szerepel az, hogy beszálljak egy bizsus boltba, ahová egy kedves ismerősöm felkért munkatársnak. Ez még eléggé a jövő zenéje, de már érkezett 1-2 felkérés ilyen ügyben, és lelkesen vetem majd ezekbe magam, ha már valóban     megfoghatónak érzem a dolgot.
Nagyon szívesen veszek minden rendelést, és megpróbálok a vásárlóimnak minden igényében megfelelni, örömömet lelem az új apróságok gyártásában. Remélem sokan ugyanilyen lelkesedéssel nézegetik, és várják a munkáimat!

Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre, további sok sikert kívánok!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése